Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Wusthof

Wusthof je jeden z významných evropských výrobců kuchyňských nožů. Dodnes je to rodiiná firma (i když poměrně velká), která stále vyrábí všechny své nože v německém Solingenu. Dokázali snoubit neuvěřitelně dlouhou tradici, moderní výrobu a perfektní materiály. Proto je to výborná volba pro toho, kdo si chce koupit velmi dobrý pracovní nástroj, který bude používat často na dlouhou dobu.

Zobrazit více

Produkty

Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000

Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000
Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000 : je brusný kámen vhodný pro doleštění ostří kuchyňských, loveckých...

Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000

Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000
Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000 : je brusný kámen určený na mokré broušení kuchyňských, loveckých...

Wusthof Brousič brusného kamene J 80

Wusthof Brousič brusného kamene J 80
Wusthof Brousič brusného kamene J 80: je brousek určený na srovnání brusných kamenů na nože. Pokud dlouhodobým...

Co znamená v případě nůžů Wusthof pojem tradice? Firma byla založena už v roce 1814 a již tehdy vyráběla nože i když samozřejmě v úplně jiných počtech a i výroba probíhala úplně jinak. Byla to obyčejná nožířská dílna, kde zakladatel vyráběl sám nože a další nástroje ze železa.
Ale již další generace začala expandovat a zadělávat na ten stav, jaký je dnes. A již tato generace se snažila vyvážet své výrobky do USA.

A co znamená moderní výroba? V současnosti mají v Solingenu 3 továrny, které zaměstnávají cca 400 lidí. Ale značná část výroby je robotizovaná aby výroba byla na co nejvyšší úrovni a s minimálními tolerancemi.
Kompletní výroba probíhá v Solingenu. Solingen je srdce nožířského průmyslu v Německu, ale také průmyslová značka, kterou mohou používat pouze výrobci, kteří tam sídlí a vyrábí.

V dnešní době vyrábí Wusthof více než 350 modelů kuchařských nožů. Proto si vybere každý. V nabídce najedete malé, ale i velké nože. S tenkou čepelí, ale i robusní nože nebo dokonce sekáčky na maso. Obyčejné nože, ale pěknou řadu kovaných nožů. S dřevěnou nebo syntetickou rukojetí. Ale všechny v perfektní kvalitě.