Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Therm-a-Rest

Therm-a-Rest – karimatky s doživotní zárukou na výrobní vady – je pravděpodobně nejznámější výrobce karimatek na světě. Je to i průkopník inovací. Je známý zejména kvalitou produkce. I když to zní neuvěřitelně, každý svůj výrobek nafouknou a pod tlakem ho mají 24 hodin. Díky tomu se nemůže stát, že koupíte vadný výrobek už z výroby. Navíc všechny karimatky jsou vyrobeny v Irsku, nevyrábí je žádný čínský výrobce.

Proto dává doživotní záruku na výrobní vady, může si to díky své pečlivosti ve výrobě a svojí důslednou kontrolou hotových výrobků dovolit.

Přesto se může stát, že dojde k nějaké vadě v průběhu používání. Nejtypičtější jsou: malá dírka, kterou nedokážete najít (na dírky se nevztahuje záruka, ale je možné je jako placenou opravu zalepit) a vyboulená část (odlepený svrchní materiál od vnitřního) - to je zpravidla důsledek ponechané karimatky v létě za oknem auta.

V záruční době reklamujete vadné karimatky u prodejce a po záruční době (2 roky) ve Vertical sportu v Jablonci n. N.

Therm-a-rest vyrábí 3 řady svých karimatek

  • samonafukovací karimatky, které jsou dlouhodobě nejoblíbenější. Jsou univerzální. Vynikají pohodlím, tepelným komfortem a sbalitelností. Jsou vždy o něco těžší než nafukovací karimatky, ale pokud ji propíchnete, stále spíte alespoň na stlačeném molitanu. Oproti pěnovým karimatkám jsou znatelně pohodlnější a sblitelnější, ale hrozí u nich riziko propíchnutí. Přesto je považujeme za perfektní kompromis.
    Můžeme vám doporučit karimatku Therm-a-Rest Trail Lite Regular o tloušťce 3,8 cm, která má ideální poměr mezi výkonem a cenou. Pokud preferujete nízkou váhu, doporučujeme lehkou a skladnou Therm-A-Rest Pro Lite.
  • nafukovací karimatky, které jsou zajímavé nízkou váhou a výbornou sbalitelností. Hodí se pro nadšence konceptu "pod 7 kilo", získáte výborné pohodlí za velmi nízkou váhu. Jejich nevýhoda je v riziku poškození, a pak vám vám již nezbyde nic kromě vyfouklé spací podložky.
    Doporučujeme Therm-A-Rest Neoair XLite kvůli nízké váze nebo Therm-a-rest Neoair XTherm kvůli dobrému tepelnému odporu.
  • pěnové karimatky, které mají nižší pohodlí, ale zato jsou lehké a prakticky nezničitelné. Oceníte je tam, kde se samonafukavací karimatky mohou propíchnout. Jsou vhodné pro expedice, vysokohorské horolezectví, survivalové aktivity.
    Doporučujeme Therm-a-rest Z-lite Sol.

Produkty

Therm-a-Rest Compressible Pillow Large

Therm-a-Rest Compressible Pillow Large
Therm-a-Rest Compressible Pillow L: je kempingový polštářek do stanu. Zvýší vaše pohodlí při spaní. Vnitřek...