Wüsthof - nože pro profesionální nebo nadšené kuchaře
Pokud si potrpíte na kvalitu, tradici, dobré materiály a kvalitní zpracování, můžeme vám doporučit tradiční a velmi oblíbené německé nože Wüsthof, které se nadchnou každého profesionálního nebo nadšeného kuchaře.
Produkty
Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000
1 735 Kč
(15 %)
1 475 Kč
Přidat 'Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000' k porovnání
Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000
2 173 Kč
(15 %)
1 847 Kč
Přidat 'Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000' k porovnání
Wusthof Brousič brusného kamene J 80
421 Kč
(15 %)
358 Kč
Firma Wüsthof patří mezi opravdu tradiční evropská nožířství. Vznikla již v roce 1814, díky tomu vyrábí nože, nůžky, břitvy... již více než 200 let. V počátcích se samozřejmě jednalo pouze o malou dílnu v srdci německého nožířství - Solingenu, kde pracoval pouze jeden kovář, majitel - Johann Abraham Wüsthof.
Ale již další generace, tři synové Johanna Wüsthofa pokračovali v rodinném řemesle a poměrně rychle byl výrazně rozšířen sortiment na cca tisíc dvě stě různých nožů. Hledají způsob jak vyrábět nejlepší kuchyňské nože a díky průmyslové revoluci se jim to i daří a dokáží vyrábět sériově velmi kvalitní nože.
Ale dost historie, dnes Wüsthof vlastní již sedmá generace nožířů, která stále nese toto jméno a stále se jedná o rodinnou firmu. Vyrábí rozhodně jedny z nejlepších kuchařských nožů na světě, výroba probíhá stále v Německu, v Solingenu.
Cílem je stále výrábět vysoce kvalitní nože pro profesionální i hobby kuchaře, kteří si chtějí pořídit nástroj na celý život. Výroba je částečně robotizovaná, ale firma zaměstnává i zhruba 400 pracovníků.
Nože jsou v Solingenu vyráběny ve třech výrobních závodech, proto je v logu trojzubec. Výroba nožů probíhá pod přísnou kontrolou kvality.
Značná část nožů je kovaná, díky tomu jsou nože velmi odolné a pevné. Jsou vyráběné velmi dobré nerezové oceli X50CrMoV15, která je kalena na tvrdost 58°Rockwella. Mají tedy schopnost dobře držet ostří, dobře se brousí a netvoří se na nich často nebo rychle zuby, nejsou totiž křehké.
Tvary jsou promyšlené, jsou dobře vyvážené aby se s nimi dalo pracovat po dlouhou dobu bez nadměrné únavy. Vyrábí mnoho modelů a různé délce, tvaru, tloušťky... Díky tomu si vybere každý kuchař přesně podle svých preferencí.
Každý kuchyňský nůž Wusthof je kontrolován laserem, proto je čepel vždy výjimečně ostrá.