Wüsthof broušení nožů
Snad každý se setkává s kuchařskými noži. A je velký rozdíl mezi prací s ostrým nebo naopak tupým nožem. Ostrý nástroj vám šetří čas, energii. Práce je mnohme pohodlnější a radostnější.
Mezi noži jsou velké rozdíly, pokud jsou z dobrého mateiálu, vydrží být ostré znatelně déle, ale při práci se setkávají s tvrdými částmi jako jsou kosti, prkénko, v horším případě i s talířem. A při mytí nebo odkládání se také snadno ztupí.
Produkty
Wusthof Brousek na nože keramický

669 Kč
(5 %)
635 Kč
Wusthof Brousek na nože kapesní

239 Kč
(15 %)
203 Kč
Wusthof Brousek dvoustupňový

769 Kč
(5 %)
730 Kč
Wusthof Brousek keramický J 3000 26 cm

1 729 Kč
(5 %)
1 641 Kč
Wusthof Brousek diamantový J 180 23 cm

1 989 Kč
(5 %)
1 888 Kč
Wusthof Brousek diamantový J 240 23 cm

1 989 Kč
(5 %)
1 888 Kč
Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000

2 359 Kč
(5 %)
2 239 Kč
Přidat 'Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000' k porovnání
Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000

3 319 Kč
(5 %)
3 150 Kč
Přidat 'Wusthof Brusný kámen s držákem J1000/4000' k porovnání
Wusthof Brousič brusného kamene J 80

669 Kč
(5 %)
635 Kč
Proto i špičkový výrobce kuchařských nožů té nejvyšší kvality pro vás má brousky na nože. Wüsthof pro vás má několik druhů broušení nožů, můžete si tak vybrat podle svých představ, zkušeností nebo priorit.
Pro každou kuchyň můžeme doporučit broušení pomocí přípravku, který má v sobě protiběžné keramické segmenty, přes které několikrát táhnete čepel nože a ta se nabrousí. Je to velmi pohodlné a rychlé. Nemusíte se nic učit. Je to nejjednodušší způsob broušení nožů vhodný pro méně zkušené uživatele.
Druhým typem jsou ocílky. Vyžadují zkušenost s broušením. Je mnohem obtížnější udržovat správný úhel broušení. Hodí se hlavně na udržování ostří. Jsou vyrobeny z různých materiálů. Zajímavé jsou diamantové ocílky.
Dalším druhem brousků na nože Wüsthof jsou brusné kameny. Mají dvě různé hrubosti, na každé straně jinou. Jde s nimi nabrousit nože na vysoké úrovni, ale je nutné se to naučit, mít v tom cvik - praxi. Je u nich obtížnější udržovat stejný úhel broušení. Hodí se pro toho, kdo má na broušení dostatek času a nevadí mu získávat zkušenosti.