Nože
V této kategorii najdete kvalitní outdoorové nože do přírody ideální na vaření, rybaření, turistiku, kempování, lezení nebo při vyprošťování během nehod. Záleží pouze na vás, jestli potřebujete zavírací nůž, nůž s pevnou čelení nebo nástrojový nůž, který je velmi praktický. Aby byl nůž stále ostrý, nezapomeňte pořídit i brousek.
Oblíbené značky
aktivni_filtry
Produkty
Antonini Caltagirone 917/23

499 Kč
-7 %
464 Kč
Antonini BOAT & FISH 861/N

165 Kč
-7 %
153 Kč
Baladeo ECO061 Breizh

499 Kč
-7 %
464 Kč
Antonini Siciliano 907/19/L

379 Kč
-7 %
352 Kč
Baladeo TEM021 Abilis 3.0

807 Kč
-7 %
751 Kč
Baladeo BLI060 Locker

594 Kč
-7 %
552 Kč
OldBear 9747/21_LNI

6 370 Kč
-7 %
5 924 Kč
OldBear 9747/21_LN

833 Kč
-7 %
775 Kč
OldBear 9747/17_LN OBB

686 Kč
-7 %
638 Kč
OldBear 9367/19_LN

588 Kč
-7 %
547 Kč
OldBear 9377/19_LN

600 Kč
-7 %
558 Kč
OldBear 9307/23_NHK

2 058 Kč
-7 %
1 914 Kč
OldBear 9307/23_MT

1 005 Kč
-7 %
935 Kč
OldBear 9307/23_MAK

1 103 Kč
-7 %
1 026 Kč
OldBear 9307/23_LU

907 Kč
-7 %
844 Kč
OldBear 9307/23_LN

760 Kč
-7 %
707 Kč
OldBear 9307/21_NHK

1 764 Kč
-7 %
1 641 Kč
OldBear 9307/21_MTK

956 Kč
-7 %
889 Kč
OldBear 9307/21_MAK OBB

956 Kč
-7 %
889 Kč
OldBear 9307/21_LU OBB

760 Kč
-7 %
707 Kč
OldBear 9307/21_LN

662 Kč
-7 %
616 Kč
OldBear 9307/19_NHK

1 544 Kč
-7 %
1 436 Kč
OldBear 9307/19_MTK

899 Kč
-7 %
836 Kč
OldBear 9307/19_LU

662 Kč
-7 %
616 Kč
OldBear 9307/19_LN

588 Kč
-7 %
547 Kč
OldBear 9307/17_NHK

1 397 Kč
-7 %
1 299 Kč
OldBear 9307/17_MT

711 Kč
-7 %
661 Kč
OldBear 9307/17_MAK

809 Kč
-7 %
752 Kč
OldBear 9307/17_LU

588 Kč
-7 %
547 Kč
OldBear 9307/17_LN

539 Kč
-7 %
501 Kč
Baladeo BLI017 Locker

594 Kč
-7 %
552 Kč
OldBear 9307/15_MT

662 Kč
-7 %
616 Kč
Baladeo ECO031 Compact

234 Kč
-7 %
218 Kč
OldBear 9307/15_MAK

772 Kč
-7 %
718 Kč
Baladeo ECO033 Compact

234 Kč
-7 %
218 Kč
OldBear 9307/15_LU

564 Kč
-7 %
525 Kč
Outdoor nože do přírody
Jedním z naprosto základních nástrojů, který člověka provázel od pradávna, je outdoorový nůž.
Pro kempování, turistiku, vaření v přírodě a obecně venku potřebujete nůž několikrát denně - chcete si uříznout chleba, namazat ho, uříznout si kus papriky nebo nakrájet maso.
Prodáváme hlavně kapesní - zavírací nože, které použijete nejčastěji, ale i nože s pevnou čepelí vhodné pro rybáře nebo lovce a i taktické nože nebo nástrojové nože s mnoha nástroji, které můžete využít při cyklistice, rybaření nebo běžném životě.
Základní rozdělení nožů je na
Zavírací nože
Jejich výhoda je v kompaktnosti, dají se dobře nosit v kapse, v batohu nebo jinde. Obvykle mají kratší čepel než u nožů s pevnou čepelí. Při kempování, turistice atd. jsou určitě vhodnější. V krájení, mazání atd. jsou plnohodnotné a udělají stejnou práci. Horší jsou v hrubé práci, kde narazíte na jejich menší velikost, váhu a i slabinu v zavírání, proto jsou nevhodné na sekání, páčení atd. Je to tedy ideální nůž do lesa, třeba na houby.
Liší se mezi sebou možnou pojistkou proti zavření (pozor, v mnoha státech - např. v Německu nejsou dovolené) a nebo její absencí. Pro použití je pojistka výborná, chrání vám prsty před zavřením, ale právě pro cestování v cizině je možné jednodušší si koupit nůž krátký a bez pojistky, ušetříte si případné starosti při kontrole.
Nože s pevnou čepelí
Se hodí pro lovecké účely, pro rybáře, do kuchyně, případně jako bojové nože. Jsou obecně větší. Dá se s nimi dělat i hrubá práce, osekávání, páčení atd. Jejich výhoda je pevnost, robustnost, stabilita. Nevýhodou je jednoznačně přeprava a nošení, je třeba je mít v batohu nebo na opasku, jednoduše je neskryjete. Navíc je aktuálně mnoho států v Evropě, které větší nože považuje za nebezpečné zbraně, proto se s nimi problematicky cestuje.
Kuchyňské nože
Jsou speciální kategorii. Od loveckých nebo bojových nožů se liší na první pohled. Mají samozřejmě také pevnou čepel, ale čepel je mnohem tenčí, aby se s ní dobře krájelo. Kromě výrazně menší robustnosti mají i jiné tvary rukojeti i čepele.
U rukojeti jim samozřejmě schází záštita. Čepel mají různé tvary podle toho, o jaké kuchyňské nože se jedná. Specifické tvary mají filetovací nebo vykosťovací nože, jsou tenké špičaté a pružné. Nože na pečivo jsou dlouhé a mají často zubaté ostří, pak existují nože na maso, to jsou velké nože s mohutným hřbetem. Nože na zeleninu, ovoce jsou menší obratné nože, které se hodí na loupání.
O kvalitě nože často hovoří materiál čepele, který udává tvrdost, vlastnosti při broušení, rychlost otupení, korozi. Nejsou to však všechny vlastnosti, záleží také na houževnatosti, tvaru čepele, způsob nabroušení, povrchová úprava. Ocelí je značné množství a pro laika je někdy obtížné se přes ně prokousat, protože se stává, že různí výrobci vyrábí v některých případech podobné oceli, ale pod různými názvy. U každého nože uvádíme materiál včetně jeho základních vlastností pro snadnější rozhodování.
Doporučujeme proto zvolit některého z renomovaných nožířských firem, které mohou zaručit celkově dobrý nůž s výbornými vlastnostmi.
Máme pro vás nože Deejo, Gerber, Laguiole, Cold Steel, Lionsteel, Petzl, Singing Rock a další.
Nástrojové
Ideální pro každodenní použití, cestování, kempování nebo turistiku. Nástrojové nože kombinují praktičnost a multifunkčnost v jednom kompaktním nástroji. Kromě tradiční čepele obsahují také nůžky, párátko, pinzetu a mnoho dalších užitečných nástrojů. Jejich kompaktní design umožňuje snadné nošení v kapse nebo na klíčence. Výhodou je jejich všestrannost a schopnost řešit různé situace v terénu. Na rozdíl od nožů s pevnou čepelí jsou snadno přenosné a méně nápadné. Jejich multifunkční charakter navíc znamená, že v mnoha zemích nejsou považovány za nebezpečné zbraně, což usnadňuje cestování. Jejich nezbytnost je zřejmá pro každého dobrodruha, kempaře nebo jednoduše pro ty, kteří chtějí být připraveni na vše.
Brousky na nože
Ale alfa omega každého nože je, zda je ostrý nebo tupý. Jen s ostrým nožem se vám bude dobře řezat nebo obecně dobře pracovat.
Bohužel ostření - broušení nožů je relativně obtížné. Musíte si určit, pod jakým úhlem budete nůž brousit. Obecně platí, že čím je nůž určený pro hrubější práci, tím větší úhel brousíte. Naopak břitvy se brousí na úhel nejmenší. Stejně tak kuchyňské nože brousíte na cca 20 °. Lovecké nože pak zhruba na 25 °. Ale problém je jak tento úhel zajistit a jak dokázat úhel brousit po celé délce nože stejně.
Nejjednodušší brousky na nože mají úhel přednastavený a vy nůž jen přes něj protáhnete. Úhel nedokážete změnit, ale pro nejjednodušší přebroušení to stačí. Příkladem je Lansky Blademedic.
Pokusit chcete broušení nožů povýšit na naprosto jinou úroveň, doporučujeme Lansky Deluxe 5 kamenů (pro hladké ostří) nebo Lansky Professional 5 kamenů (pro zubaté ostří). Tato sada má vodítko, kdy si nastavíte úhel, který požadujete - vodící tyčku dáte do správného otvoru a tím udržujete správný úhel.
Sada má 5 brusných segmentů s rozdílnou zrnitostí. Začnete nejhrubším kamenem, který ubírá nejvíce materiálu a hodí se na změnu broušeného úhlu a pokračujete až po nejjemnější kámen. Výhodou je, že si můžete další kameny dokupovat (například kožený na doleštění).






























































Telefon: