Brousky na nože
Ani kvalitní brousek na nože a ocílka nesmí chybět ve vaší výbavě. U tupého ostří hrozí nebezpečí poranění, proto se ho snažte pravidelně brousit. Nabízíme celosvětově velmi populární značky Lansky, Victorinox, Boker a Wüsthof. Samozřejmě u nás najdete brousek na kuchyňské i kapesní nože.
Oblíbené značky
aktivni_filtry
Produkty
Wusthof Brousek na nože kapesní

239 Kč
-15 %
203 Kč
Victorinox Brousek Duo

399 Kč
-20 %
319 Kč
Deejo DEE029 ostřič nožů

Camillus Extreme Edge Knife Shear Sharpener

Sog Countertop Sharpener - stolní brousek

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Sog Countertop Sharpener - stolní brousek' k porovnání
Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000

2 099 Kč
-15 %
1 784 Kč
Přidat 'Wusthof Brusný kámen s držákem J3000/8000' k porovnání
Boker Vodní kámen 600/1500

1 299 Kč
-15 %
1 104 Kč
Boker Magnum Korund 240/1000

999 Kč
-15 %
849 Kč
Victorinox Brousek s keramickými kolečky

899 Kč
-20 %
719 Kč
Přidat 'Victorinox Brousek s keramickými kolečky' k porovnání
Victorinox Ocílka s plastovou rukojetí 25 cm

499 Kč
-20 %
399 Kč
Přidat 'Victorinox Ocílka s plastovou rukojetí 25 cm' k porovnání
Victorinox Sharpy 7.8714

599 Kč
-20 %
479 Kč
Victorinox Brousek na nože 7.8715

849 Kč
-20 %
679 Kč
Highlander Jemný Brousek

240 Kč
-15 %
204 Kč
Lansky Quick Fix

250 Kč
-10 %
225 Kč
Proč pořídit profesionální brousek na nože?
Ať máte libovolný nůž, dříve či později se vám ztupí a vy budete muset vyřešit jeho nabroušení. A právě pro tento případ pro vás máme kvalitní brousky a ocílky na nože Lansky, Victorinox, Boker a Wüsthof. Jedná se o celosvětově velmi oblíbené brusné sady pro broušení loveckých, kuchyňských i kapesních nožů.
Jsou zajímavé jednoduchostí používání. Máme pro vás několik sad brusných prvků, které se liší počtem elementů a jejich hrubostí. Hrubší brousky se hodí na poničené, zubaté ostří a hrubé broušení, jemné jsou pak vhodné pro finální úpravu a perfektního nabroušení ostří. Velkou výhodou je dodržení stále stejného úhlu a to během broušení i každé další ostření. Jednotlivé elementy, jde znovu dokoupit.
Broušení nožů jde v podstatě rozdělit do tří skupin
- Jednoduché ostřiče nožů - je to produkt, přes který se nůž jen několikrát přetáhne. Výhodou je velmi jednoduché a rychlé broušení. Je ideální do kuchyně, kde v případě nutnosti nůž protáhnete a krájíte dál. Tímto způsobem nabrousí nůž každý. Nevýhodou je, že si nemůžete zvolit úhel, případně hrubost broušení. Takovými ostřiči jsou Lansky Blademedic (určujete si hrubost, ne úhel) nebo Lansky Quad Sharp (určujete si úhel broušení, ne hrubost).
- Brusné sady - jsou opravdu dobré pro kvalitní nabroušení nože až do úrovně holení. Jejich výhodou je, že si můžete zvolit úhel broušení a díky vodítku ho dokážete udržet po celé délce čepele. Další výhodou je různá zrnitost, takže hrubým segmentem nastavíte požadovaný úhel a postupným snižovaním hrubosti nabrousíte až do finální podoby. Případně si segmenty můžete ještě dokupovat na doleštění.Doporučujeme typ Lansky Deluxe 5 kamenů pro nože s hladkým ostřím a Lansky Professional 5 kamenů pro nože se zubatým ostřím.
Nevýhodou je nutná preciznost a časová náročnost. Chvíli to trvá, broušení si vezmete spíše večer k televizi než, že se do broušení pustíte během krájení masa. Také se nedá čekat, že se do broušení tímto způsobem pustí manželka. - Keramické brousky: jsou jednotlivé kameny, které používáte na broušení. Tento způsob ostření nožů vyžaduje zkušenost a zručnost, je problém udržet správný a hlavně konstantní úhel. V tomto segmentu jsou populární tzv. japonské kameny, jejich výhoda je ve vysoké zrnitosti, hodí se pro vyleštění ostří do naprostého lesku, který je daný zrnitostí 4000 nebo dokonce 8000. V tomto segmentu vám můžeme nabídnout vodní brusné kameny Boker nebo Wusthof.
- Ocílky: Ocílky slouží k udržení ostrosti nožů mezi jednotlivými broušeními. Neodstraňují materiál z čepele jako brousky, ale spíše narovnávají mikroskopické zoubky na ostří, které se mohou ohnout během běžného používání. Výhodou ocílek je jejich rychlost a jednoduchost použití. Jsou ideální pro pravidelnou údržbu nožů, aby zůstaly dlouhodobě ostré. Mezi oblíbené ocílky patří ty ze slitiny oceli, diamantové nebo keramické. Je však třeba si uvědomit, že ocílka nezamění skutečné nabroušení nože, když je čepel skutečně tupá.
Možná se ptáte, co je tedy ten nejlepší ruční brousek na nože? Záleží pouze na vás a vašich schopnostech. Doporučujeme mít doma klidně i dva různé produkty - jeden na pravidelnou údržbu a druhý na opravdu precizní broušení.























































Telefon: