Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Nože na maso

Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...

Zobrazit více

Produkty

Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm

Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm : je kuchyňský nůž, který použijete na krájení masa, šunky,...

Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm

Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm
Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm  : je menší nůž se zoubkovanou čepelí, který se hodí pro krájení...

Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm

Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm
Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm : je menší nůž se zoubkovanou čepelí, který se hodí pro krájení...

Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm

Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm
Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm : je malý nůž pro kuchaře, který použijete na krájení masa, ryb,...

Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm

Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm
Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm : je menší nůž na plátkování masa. Délka čepele je 16 cm....

Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a…

Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso
Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso: sada nože a vidličky na porcování masa...

Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern

Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern
Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern: sada dvou steakových nožů s vroubkovaným ostřím pro krájení...

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří: nože na krájení steaku...

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří: nože na krájení steaku s...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm: kuchyňský nůž s čepelí 15 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyň. Je určený ke...

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Boker Forge 20 cm

Boker Forge 20 cm
Boker Forge 20 cm : je nůž na krájení masa, ryb, šunky. Ale dokážete s ním krájet cibuli i zeleninu nebo...

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 12cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 12cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 12cm: je univerzální kuchařský nůž určený pro širokou škálu činností...

Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm

Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm
Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm: je určený pro porcování steaků. Délka čepele je 12 cm....

Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm

Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm
Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm: je nůž určený pro špikování masa a vůbec všeho okolo masa, ale...

Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 8 cm

Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 8 cm
Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 8 cm: je určený pro krájení drůbežího masa, vykošťování. Délka čepele...

Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm

Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm
Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm: je určený pro krájení lososa na tenké plátky. Délka čepele je 30...

Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování

Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování
Victorinox Grand Maître 20 cm nůž na porcování: je určený pro porcování masa. Délka čepele je 20 cm....

Cold Steel Commercial Series Scalper

Cold Steel Commercial Series Scalper
Cold Steel Commercial Series Scalper – je univerzální vyroben s ohledem na maximální efektivitu krájení....

Cold Steel Kitchen Classic Slicer

Cold Steel Kitchen Classic Slicer
Cold Steel Slicer Knife: je kuchyňský nůž určený hlavně na maso, ale samozřejmě na vše na co vám bude...

Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife

Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife
Cold Steel Bining Knife: je kuchyňský nůž vhodný na vykošťování. Je vyrobený z německé nerezové oceli...

Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm

Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm
Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm: nůž pro naporcování steaku ale i na krájení dalšího druhu masa. Rukojeť...

Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks

Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks
Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks: sada nožů s extra ostrou čepelí pro naporcování steaku ale...

Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm

Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm
Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm: je elegantní steakový nůž, který se hodí pro krájení steaku (na...

Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm

Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm
Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm  : je nůž určený na steaky. Hodí se na krájení masa (na prkénku).Délka...

Boker Arbolito Gaucho Olive

Boker Arbolito Gaucho Olive
Boker Arbolito Gaucho Olive – je steakový nůž navržený v Argentině. Čepel je z oceli 440A. Rukojeť je...

Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks

Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks: je elegantní steakový nůž, který se hodí pro krájení...

Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm

Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm  : je elegantní steakový nůž, který se hodí pro krájení...

Kvalitní kuchyňské nože na maso

  1. Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
  2. Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
  3. A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
  4. Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
  5. Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
  6. Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.

Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?

  1. Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
  2. Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
  3. Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
  4. A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.

V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.