Nože na maso
Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...
Oblíbené značky
Produkty
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm
2 826 Kč
(15 %)
2 402 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm' k porovnání
Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 005 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 005 Kč
Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 005 Kč
Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm
1 098 Kč
(15 %)
933 Kč
Přidat 'Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm' k porovnání
Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a…
4 590 Kč
(20 %)
3 672 Kč
Přidat 'Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern
3 090 Kč
(20 %)
2 472 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…
2 490 Kč
(20 %)
1 992 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…
2 490 Kč
(20 %)
1 992 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm
2 290 Kč
(20 %)
1 832 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm
2 790 Kč
(20 %)
2 232 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí
1 390 Kč
(20 %)
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí
1 390 Kč
(20 %)
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Boker Forge 20 cm
1 669 Kč
(15 %)
1 419 Kč
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí
1 190 Kč
(20 %)
952 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 19cm
949 Kč
(20 %)
759 Kč
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 15cm
769 Kč
(20 %)
615 Kč
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 12cm
709 Kč
(20 %)
567 Kč
Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm
2 890 Kč
(20 %)
2 312 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm' k porovnání
Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm
769 Kč
(20 %)
615 Kč
Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 8 cm
369 Kč
(20 %)
295 Kč
Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm
2 190 Kč
(20 %)
1 752 Kč
Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování
3 690 Kč
(25 %)
2 768 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování' k porovnání
Cold Steel Commercial Series Scalper
790 Kč
(10 %)
710 Kč
Cold Steel Kitchen Classic Slicer
590 Kč
(10 %)
530 Kč
Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife
490 Kč
(10 %)
441 Kč
Přidat 'Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife' k porovnání
Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm
4 239 Kč
(15 %)
3 603 Kč
Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks
3 949 Kč
(15 %)
3 357 Kč
Přidat 'Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks' k porovnání
Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm
2 949 Kč
(15 %)
2 507 Kč
Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm
1 644 Kč
(15 %)
1 397 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Boker Arbolito Gaucho Olive
2 309 Kč
(15 %)
1 963 Kč
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks
7 429 Kč
(15 %)
6 315 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm
2 629 Kč
(15 %)
2 235 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Kvalitní kuchyňské nože na maso
- Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
- Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
- A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
- Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
- Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
- Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.
Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?
- Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
- Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
- Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
- A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.
V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.