Šéfkuchařské nože
Pokud si chcete dopřát jeden kvalitní nůž, doporučíme vám právě kuchařský nůž. Je to mimořádně univerzální nástroj, který kuchař používá dnes a denně a krájí s ním cibuli, zeleninu, stejně tak jako porcuje nebo plátkuje maso.
Oblíbené značky
Produkty
Wusthof Nůž kuchařský Classic White 20 cm
3 159 Kč
(20 %)
2 524 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž kuchařský Classic White 20 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Nůž kuchařský 20 cm
3 949 Kč
(20 %)
3 155 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Nůž kuchařský 20 cm' k porovnání
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy
1 590 Kč
(20 %)
1 272 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy' k porovnání
Cold Steel 10" Šéfkuchařský nůž (Commercial…
990 Kč
(10 %)
890 Kč
Přidat 'Cold Steel 10" Šéfkuchařský nůž (Commercial Series)' k porovnání
Wusthof Gourmet Nůž kuchařský 20 cm
1 536 Kč
(20 %)
1 227 Kč
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm
1 290 Kč
(20 %)
1 032 Kč
Cold Steel Kitchen Classic Šéfkuchařský nůž
790 Kč
(20 %)
632 Kč
Přidat 'Cold Steel Kitchen Classic Šéfkuchařský nůž' k porovnání
Wusthof Classic Nůž kuchařský 14 cm
1 950 Kč
(15 %)
1 656 Kč
Wusthof Gourmet Nůž kuchařský 18 cm
1 536 Kč
(15 %)
1 304 Kč
Wusthof Ikon Nůž kuchařský 16 cm
3 925 Kč
(15 %)
3 332 Kč
Wusthof Classic Ikon Nůž kuchařský 16 cm
2 826 Kč
(15 %)
2 399 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Nůž kuchařský 16 cm' k porovnání
Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy…
2 790 Kč
(20 %)
2 232 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy dřevěná rukojeť' k porovnání
Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy
1 690 Kč
(20 %)
1 352 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy' k porovnání
Victorinox Santoku Wood 17 cm s výbrusy
2 190 Kč
(20 %)
1 752 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Wood 17 cm s výbrusy' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 25 cm
4 890 Kč
(20 %)
3 912 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 25 cm' k porovnání
Boker Nůž kuchařský Forge Wood 20 cm
2 119 Kč
(15 %)
1 799 Kč
Boker Nůž kuchařský Forge 20 cm
1 859 Kč
(20 %)
1 485 Kč
Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm
4 290 Kč
(20 %)
3 432 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 20 cm
1 790 Kč
(20 %)
1 432 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 20 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm
1 890 Kč
(20 %)
1 512 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Wood 25 cm
2 490 Kč
(20 %)
1 992 Kč
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm
1 590 Kč
(20 %)
1 272 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm
1 590 Kč
(20 %)
1 272 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm' k porovnání
Nože pro kuchaře jsou všestranní pomocníci
Základ každé kuchyně. U profesionálních kuchařů je velmi oblíbený a často používaný. Je to základní nůž, bez něj nemůžete být. Velký, robustní a rozměrný kuchařský nůž, který se původně používal na porcování masa, oddělování od kostí a kloubů. Ale díky své univerzalitě se dnes naprosto běžně používá na krájení zeleniny, brambor, ale i krájení cibule. Dobře se s ním krájí kostky, plátky i drobné kousky.
Má délku čepele cca 17-30 cm, zužující se špičku a vysoký hřbet, díky tomu se nakrájená zelenina snadno přesune na pánvičku nebo hrnce. Ostří je prohnuté.
Proč je šéfkuchařský nůž tak populární?
Protože má ideální tvar, je relativně těžší a zpravidla dobře vyvážený. Díky tomu se s ním dobře řeže a krájí. Šetří energii, trvá déle než se unavíte. Ale základní předpoklad snadné a pohodlné práce je ostrý nůž. Na to se často zejména v domácnostech zapomíná. Je to naprosto zásadní.
Nože do kuchyně doporučujeme brousit na 15-20 °. Velmi dobrou volbou jsou brousky Lansky Deluxe 5 kamenů, které díky jednoduchému vodítku umožná dobře nabrousit ostří na správný úhel i v amatérských podmínkách.
Příliš šetřit se nevyplatí
Ale když už máte šéfkuchařský nůž ostrý, máte důvod si ho koupit i kvalitní. Ale proč? Protože většinu ceny dělá čepel, základem je materiál, pak samozřejmě tvar a vyvážení. Kvalitní materiál jednak usnadňuje broušení a pak také ovlivňuje jak drží ostří. Takže opět, ostrá čepel je nejvíc. Díky tomu se vám bude pohodlně krájet a minimálně se nadřete. Nekvalitní materiál je častá bolest noname nožů.
U tohoto typu je dobré zohlednit i pevnost. Čepel by neměla být měkká a nadměrně pružná. Pokud se čepel ohne (a zůstane v tomto stavu), je to znak vysoké nekvality materiálu. Ostří doporučujeme u šéfkuchařského nože decentně prohnuté, pří krájení cibule nebo zeleniny je to příjemnější. Pokud chcete co nejlépe přenést sílu do ostří nože a zajistit nejlepší přesnost krájení, doporučujeme kované nože, které jsou nejstabilnější a nejodolnější.
V naší nabídce najdete šéfkuchařské nože Boker (největší nožířská firma v Evropě), Victorinox (špičkové nože s velmi přijatelnou cenou a dlouhou tradicí), Cold Steel (špičkové nože z USA), Wüsthof (kované kuchyňské nože, jsou velmi oblíbené mezi kuchaři, jsou vyráběné v německém Solingenu).