Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Šéfkuchařské nože

Pokud chcete dopřát jeden kvalitní kuchyňský nůž, doporučíme vám solidní právě šéfkuchařský nůž.Je to mimořádně univerzální nástroj, který kuchař používá dnes a denně a krájí s ním cibuli, zeleninu, stejně tak jako porcuje nebo plátkuje maso.

Zobrazit více

Produkty

Cold Steel Kitchen Classic Šéfkuchařský nůž
Cold Steel Kitchen Classics: je šéfkuchyňský nůž vhodný na krájení pečiva univerzální použití, hodí se...

Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy
Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy: je univerzální kuchyňský nůž v populárním santoku tvaru,...

Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy červený: je univerzální kuchyňský nůž v populárním santoku...

Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy červený
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy červený: je univerzální kuchyňský nůž v populárním santoku...

Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm: je univerzální kuchyňský nůž v populárním santoku tvaru, který...

Boker Nůž kuchařský Forge Wood 20 cm
Boker Nůž kuchařský Forge Wood 20 cm : je univerzální nůž pro kuchaře, hodí se na krájení masa, ryb,...

Boker Nůž kuchařský Forge 20 cm
Boker Nůž kuchařský Forge 20 cm : je univerzální nůž pro kuchaře, hodí se na krájení masa, ryb, zeleniny,...

Boker Cottage-Craft 22 cm
Boker Cottage-Craft 22 cm  : je univerzální kuchyňský nůž vhodný ke zpracování masa, ryb, ale dokážete...

Boker Core 20,7 cm
Boker Core 20,7 cm  : je univerzální a velmi oblíbený kuchyňský nůž tradičního tvaru. Je určený ke zpracování...

Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm
Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm: je kovaný kuchyňský nůž určený pro porcování masa, krájení...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 20 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 20 cm: je univerzální kuchyňský nůž, který je určený pro všestrannou...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm: je univerzální kuchyňský nůž, který je určený pro všestrannou...

Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm: je solidní kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni. Délka...

Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 22 cm
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 22 cm: je solidní kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni. Délka...

Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm: je solidní kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni. Délka...

Je to základ každé kuchyně. U profesionálních kuchařů je velmi oblíbený a často používaný. Je to základní nůž, bez něj nemůžete být.

Je to velký, robusní a rozměrný kuchařský nůž, který se původně používal na porcování masa, oddělování od kostí a kloubů. Ale díky své univerzalitě se dnes naprosto běžně používá na krájení zeleniny, brambor, ale i krájení cibule. Dobře se s ním krájí kostky, plátky i drobné kousky.
Má délku čepele cca 17-30 cm, zužující se špičku a vysoký hřbet, díky tomu se nakrájená zelenina snadno přesune na pánvičku nebo hrnce. Ostří je prohnuté.

Proč je šéfkuchařský nůž tak populární? Protože má ideální tvar, je relativně těžší a zpravidla dobře vyvážený. Díky tomu se s ním dobře řeže krájí. Šetří vám energii, trvá déle než se unavíte.
Ale základní předpoklad snadné a pohodlné práce je ostrý nůž. Na to se často zejména v domácnostech zapomíná. Je to naprosto zásadní. Než kvalitní, ale tupý nůž, raději nekvalitní, ale ostrý.
Nože do kuchyně doporučujeme brousit na 15-20°. Velmi dobrou volbou jsou brousky Lansky Deluxe 5 kamenů, které díky jednoduchému vodítku umožná dobře nabrousit ostří na správný úhel i v amatérských podmínkách.

Ale když už máte šéfkuchařský nůž ostrý, máte důvod si ho koupit i kvalitní. Ale proč? Protože většinu ceny dělá čepel, základem je materiál, pak samozřejmě tvar a vyvážení.
Kvalitní materiál jednak usnadňuje broušení a pak také ovlivňuje jak drží ostří. Takže opět, ostrá čepel je nejvíc. Díky tomu se vám bude pohodlně krájet a minimálně se nadřete. Nekvalitní materiál je častá bolest supermarketových noname nožů.
U tohoto typu je dobré zohlednit i pevnost. Čepel by neměla být měkká a nadměrně pružná. Pokud se čepel ohne (a zůstane v tomto stavu), je to znak vysoké nekvality materiálu. Důležitá je i správná váha, musí dobře krájet, ale nedměrná váha znamená i vysokou únavu.
Ostří doporučujeme u šéfkuchařského nože decentně prohnuté, pří krájení cibile nebo zeleniny je to výhodnější.
Pokud chcete co nejlépe přenást sílu do ostří nože a zajistit nejlepší přesnost krájení, doporučujeme kované nože, které jsou nejstabilnější a nejodolnější.

V naší nabídce najdete šéfkuchařské nože Boker (největší nožířská firma v Evropě), Victorinox (špičkové nože s velmi přijatelnou cenou a dlouhou tradicí), Cold Steel (špičkové nože z USA).