Wusthof - kuchařské nože na plátkování, filetování, porcování masa
Jestliže jste profesionální kuchaři nebo zapálení fanatici vaření, chcete si konečně vybavit svojí kuchyň a hledáte vhodnou volbu kvalitního nože na maso, volte Wusthof.
Produkty
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm

2 359 Kč
(20 %)
1 887 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm' k porovnání
Wusthof Gourmet Nůž filetovací 20 cm

2 099 Kč
(20 %)
1 679 Kč
Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm

3 159 Kč
(20 %)
2 527 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm' k porovnání
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm

3 159 Kč
(20 %)
2 527 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm' k porovnání
Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm

2 359 Kč
(20 %)
1 887 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž na uzeniny 14 cm

2 359 Kč
(20 %)
1 887 Kč
Wusthof Classic Sekáček na maso 16 cm

6 069 Kč
(20 %)
4 855 Kč
Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm

1 569 Kč
(20 %)
1 255 Kč
Přidat 'Wusthof Gourmet Nůž kuchyňský Gourmet 16 cm' k porovnání
Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm

4 239 Kč
(20 %)
3 391 Kč
Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks

3 949 Kč
(20 %)
3 159 Kč
Přidat 'Wusthof Gourmet Sada steakových nožů 6 ks' k porovnání
Wusthof Gourmet Nůž na steak 12 cm

1 039 Kč
(20 %)
831 Kč
Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm

2 949 Kč
(20 %)
2 359 Kč
Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm

1 829 Kč
(20 %)
1 463 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks

9 779 Kč
(20 %)
7 823 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm 4 ks' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm

2 629 Kč
(20 %)
2 103 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm' k porovnání
A proč právě tuto značku? Poskytuje vám výborný poměr ceny a kvality. Nože na maso Wusthof jsou promyšlené, pečlivě vyrobené z kvalitních materiálů a jsou dobře navržené, ideálně vyvážené. Díky tomu se vám s nimi dobře pracuje a vy je budete často využívat.
Tyto vlastnosti vychází jednak z historie (která trvá déle než 100 let), kdy Wusthof se vždy specializoval na výrobu kuchařských nožů vyšší kategorie a samozřejmě i z velikosti firmy. Díky tomu se jim vývoj rozloží do mnoha vyrobených a také prodaných nožů a mohou si ho dovolit.
Základem každého nože na maso je čepel. Ta je u všech modelů Wusthof z nerezové oceli X50CrMoV15. Ta vám poskytne vyvážený mix vlastností, pro kuchaře je asi nejpodstatnější vysoká odolnosti proti opotřebení a drží tedy dlouhou dobu ostří, ale zároveň se dobře brousí.
Ostří je trojího typu.
Nejvyšší řada jsou kované nože, kam jsou zapuštěné střenky. To je například Wusthof Classic Ikon (mohou mít přechod rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Střenky mohou být dřevěné (je to hezčí, příjemnější, ale méně odolné, méně hygienické, vyžadují více údržby) nebo ze syntetického materiálu (to se hodí pro prefesionální používání, ale mohu do doporučit i domácnostem).
Střední řada jsou stále kované nože, ke kterým je přinýtovaná rukojeť. To jsou například Wusthof Classic (mohou mít přechod kovu rukojeti až do čepele, to je esteticky asi nejhezčí řešení, ač velmi subjektivní nebo kování rukojeti do čepele nepřechází a nože se lépe brousí). Rukojeť je syntetická, díky tomu je bezúdržbová, bezproblémová, ideálně se myje, je hygienická.
Základní řada je určená pro toho, kdo požaduje kvalitní nůž, který vyrobený podle nejvyšších standartů společnosti, ale nepotřebuje designový kousek. Pro toho je určen nůž na maso Wusthof Gourmet. Tato řada není kovaná. Rukojeť je plastová a je třemi nýty uchycená na trn čepele. Je odolná, omyvatelná, hygienická.
Čepele jsou navržené podle určení. Typické nože na maso jsou plátkovací, filetovací, vykošťovací, ale existují i další druhy. Z nich vychází samozřejmě tvar, síla materiálu, pružnost i odolnost. Zatímco filetovací nůž musí být tenký, aby byl pružný a perfektně kopíroval rybí kosti, sekáček musí být vysoce odolný aby mu nevadil střet s kostí nebo šlachou.
Všechny nože na maso Wusthof jsou vyrobené v Německu ve městě Solingen, centra německého nožířství. Ale kromě dlouhé tradice jak regionu, tak i společnosti Wusthof dnes využívají k výrobě nejnovější technologie a moderní materiály, které umožňují vyrábět výrobky s velkou přesností a péčí a poskytnout vám to nejlepší do vaší kuchyně.