Nože na maso
Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...
Oblíbené značky
Produkty
Victorinox Sada kuchařských nožů Wood 3 ks
Doporučujeme!
4 890 Kč
(20 %)
3 912 Kč
Přidat 'Victorinox Sada kuchařských nožů Wood 3 ks' k porovnání
Gerber Tri-Tip Mini Cleaver
996 Kč
(15 %)
847 Kč
Wusthof Classic Nůž kuchařský 12 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 003 Kč
Cold Steel Western Hunter
890 Kč
(20 %)
712 Kč
Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern
3 090 Kč
(20 %)
2 472 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern' k porovnání
Boker Nůž na porcování masa Forge Wood 20 cm
1 939 Kč
(15 %)
1 646 Kč
Přidat 'Boker Nůž na porcování masa Forge Wood 20 cm' k porovnání
Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks
2 890 Kč
(20 %)
2 312 Kč
Gerber Zavírací filetovací nůž Controller 6"…
1 243 Kč
(15 %)
1 057 Kč
Přidat 'Gerber Zavírací filetovací nůž Controller 6" Folding Fillet Salt' k porovnání
Gerber Controller Fillet Salt
1 119 Kč
(15 %)
951 Kč
Wusthof Nůž steakový Amici 12 cm
4 239 Kč
(15 %)
3 599 Kč
Wusthof Epicure Nůž na steaky 12 cm
2 949 Kč
(15 %)
2 504 Kč
Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm
1 644 Kč
(15 %)
1 396 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm
2 629 Kč
(15 %)
2 232 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Ikon Créme Nůž na steak 12 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 003 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm' k porovnání
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 16 cm
2 629 Kč
(15 %)
2 232 Kč
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 10 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 003 Kč
Victorinox Nůž vykosťovací Swiss Classic 15 cm
949 Kč
(20 %)
759 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž vykosťovací Swiss Classic 15 cm' k porovnání
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm
2 826 Kč
(15 %)
2 399 Kč
Přidat 'Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm' k porovnání
Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm
2 359 Kč
(15 %)
2 003 Kč
Přidat 'Wusthof Classic White Nůž na uzeniny 14 cm' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…
2 490 Kč
(20 %)
1 992 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…
2 490 Kč
(20 %)
1 992 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm
2 290 Kč
(20 %)
1 832 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý
Doporučujeme!
1 690 Kč
(20 %)
1 352 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí
1 390 Kč
(20 %)
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí
1 390 Kč
(20 %)
1 112 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Boker Forge 20 cm
1 669 Kč
(15 %)
1 417 Kč
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí
1 190 Kč
(20 %)
952 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm
1 390 Kč
(20 %)
1 112 Kč
Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm
279 Kč
(20 %)
223 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm
1 390 Kč
(25 %)
1 043 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm' k porovnání
Victorinox Nůž špikovací Fibrox 14 cm
769 Kč
(20 %)
615 Kč
Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 8 cm
369 Kč
(20 %)
295 Kč
Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm
Doporučujeme!
1 090 Kč
(20 %)
872 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž filetovací Swiss Classic 20 cm' k porovnání
Victorinox Nůž na lososa Wood 30 cm
2 190 Kč
(20 %)
1 752 Kč
Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování
3 690 Kč
(25 %)
2 768 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre 20 cm nůž na porcování' k porovnání
Kvalitní kuchyňské nože na maso
- Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
- Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
- A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
- Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
- Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
- Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.
Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?
- Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
- Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
- Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
- A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.
V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.