Šéfkuchařské nože
Pokud si chcete dopřát jeden kvalitní nůž, doporučíme vám právě kuchařský nůž. Je to mimořádně univerzální nástroj, který kuchař používá dnes a denně a krájí s ním cibuli, zeleninu, stejně tak jako porcuje nebo plátkuje maso.
Oblíbené značky
aktivni_filtry
Produkty
Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy

1 599 Kč
-20 %
1 279 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Classic 17 cm s výbrusy' k porovnání
Cold Steel 10" Šéfkuchařský nůž (Commercial…

990 Kč
-15 %
842 Kč
Přidat 'Cold Steel 10" Šéfkuchařský nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Kitchen Classic Šéfkuchařský nůž

790 Kč
-15 %
672 Kč
Přidat 'Cold Steel Kitchen Classic Šéfkuchařský nůž' k porovnání
Wusthof Gourmet Nůž kuchařský 23 cm

1 989 Kč
-20 %
1 591 Kč
Wusthof Gourmet Nůž kuchařský 18 cm

1 859 Kč
-20 %
1 487 Kč
Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy…

2 799 Kč
-20 %
2 239 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy dřevěná rukojeť' k porovnání
Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy

1 699 Kč
-20 %
1 359 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Swiss Modern 17 cm s výbrusy' k porovnání
Victorinox Santoku Wood 17 cm s výbrusy

2 199 Kč
-20 %
1 759 Kč
Přidat 'Victorinox Santoku Wood 17 cm s výbrusy' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 25 cm

4 799 Kč
-20 %
3 839 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 25 cm' k porovnání
Boker Nůž kuchařský Forge Wood 20 cm

2 399 Kč
-15 %
2 039 Kč
Boker Nůž kuchařský Forge 20 cm

2 099 Kč
-15 %
1 784 Kč
Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm

4 299 Kč
-20 %
3 439 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Grand Maitre 22 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm

1 899 Kč
-20 %
1 519 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Classic 25 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Wood 25 cm

2 499 Kč
-20 %
1 999 Kč
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm

1 599 Kč
-20 %
1 279 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 25 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 22 cm

1 399 Kč
-20 %
1 119 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 22 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm

1 599 Kč
-20 %
1 272 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský Swiss Classic 20 cm' k porovnání
Nože pro kuchaře jsou všestranní pomocníci
Základ každé kuchyně. U profesionálních kuchařů je velmi oblíbený a často používaný. Je to základní nůž, bez něj nemůžete být. Velký, robustní a rozměrný kuchařský nůž, který se původně používal na porcování masa, oddělování od kostí a kloubů. Ale díky své univerzalitě se dnes naprosto běžně používá na krájení zeleniny, brambor, ale i krájení cibule. Dobře se s ním krájí kostky, plátky i drobné kousky.
Má délku čepele cca 17-30 cm, zužující se špičku a vysoký hřbet, díky tomu se nakrájená zelenina snadno přesune na pánvičku nebo hrnce. Ostří je prohnuté.
Proč je šéfkuchařský nůž tak populární?
Protože má ideální tvar, je relativně těžší a zpravidla dobře vyvážený. Díky tomu se s ním dobře řeže a krájí. Šetří energii, trvá déle než se unavíte. Ale základní předpoklad snadné a pohodlné práce je ostrý nůž. Na to se často zejména v domácnostech zapomíná. Je to naprosto zásadní.
Nože do kuchyně doporučujeme brousit na 15-20 °. Velmi dobrou volbou jsou brousky Lansky Deluxe 5 kamenů, které díky jednoduchému vodítku umožná dobře nabrousit ostří na správný úhel i v amatérských podmínkách.
Příliš šetřit se nevyplatí
Ale když už máte šéfkuchařský nůž ostrý, máte důvod si ho koupit i kvalitní. Ale proč? Protože většinu ceny dělá čepel, základem je materiál, pak samozřejmě tvar a vyvážení. Kvalitní materiál jednak usnadňuje broušení a pak také ovlivňuje jak drží ostří. Takže opět, ostrá čepel je nejvíc. Díky tomu se vám bude pohodlně krájet a minimálně se nadřete. Nekvalitní materiál je častá bolest noname nožů.
U tohoto typu je dobré zohlednit i pevnost. Čepel by neměla být měkká a nadměrně pružná. Pokud se čepel ohne (a zůstane v tomto stavu), je to znak vysoké nekvality materiálu. Ostří doporučujeme u šéfkuchařského nože decentně prohnuté, pří krájení cibule nebo zeleniny je to příjemnější. Pokud chcete co nejlépe přenést sílu do ostří nože a zajistit nejlepší přesnost krájení, doporučujeme kované nože, které jsou nejstabilnější a nejodolnější.
V naší nabídce najdete šéfkuchařské nože Boker (největší nožířská firma v Evropě), Victorinox (špičkové nože s velmi přijatelnou cenou a dlouhou tradicí), Cold Steel (špičkové nože z USA), Wüsthof (kované kuchyňské nože, jsou velmi oblíbené mezi kuchaři, jsou vyráběné v německém Solingenu).























































Telefon: