Nože na maso
Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...
Oblíbené značky
aktivni_filtry
Produkty
Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife

490 Kč
-10 %
441 Kč
Přidat 'Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife' k porovnání
Cold Steel Western Hunter

890 Kč
-10 %
801 Kč
Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern

2 999 Kč
-20 %
2 399 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern' k porovnání
Laguiole DUB123

672 Kč
-7 %
625 Kč
Laguiole DUB101

635 Kč
-7 %
591 Kč
Laguiole DUB114

1 788 Kč
-7 %
1 663 Kč
Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks

2 899 Kč
-20 %
2 319 Kč
Gerber Controller Fillet Salt

Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial…

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial…

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)

690 Kč
-10 %
621 Kč
Přidat 'Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel 8" Filetovací nůž (Commercial Series)

790 Kč
-10 %
711 Kč
Přidat 'Cold Steel 8" Filetovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem…

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž…

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)

890 Kč
-10 %
801 Kč
Přidat 'Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Sekáček (Commercial Series)

1 690 Kč
-10 %
1 521 Kč
Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)

790 Kč
-10 %
711 Kč
Přidat 'Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž…

590 Kč
-10 %
531 Kč
Přidat 'Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)' k porovnání
Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen…

1 790 Kč
-10 %
1 611 Kč
Přidat 'Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen Classics)' k porovnání
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm

2 359 Kč
-15 %
2 005 Kč
Přidat 'Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm' k porovnání
Victorinox Nůž filetovací Grand Maître 20 cm

3 699 Kč
-20 %
2 959 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž filetovací Grand Maître 20 cm' k porovnání
Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a…

4 599 Kč
-20 %
3 679 Kč
Přidat 'Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

2 499 Kč
-20 %
1 999 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří' k porovnání
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

2 499 Kč
-20 %
1 999 Kč
Přidat 'Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm

2 299 Kč
-20 %
1 839 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm

2 599 Kč
-20 %
2 079 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý

1 699 Kč
-20 %
1 359 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý' k porovnání
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm

2 799 Kč
-20 %
2 239 Kč
Přidat 'Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm

2 199 Kč
-20 %
1 759 Kč
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí

1 399 Kč
-20 %
1 119 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí

1 399 Kč
-20 %
1 119 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí

1 199 Kč
-20 %
959 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí' k porovnání
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm

1 399 Kč
-20 %
1 119 Kč
Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm

2 899 Kč
-20 %
2 319 Kč
Přidat 'Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm' k porovnání
Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm

279 Kč
-20 %
223 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm' k porovnání
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm

1 399 Kč
-20 %
1 119 Kč
Přidat 'Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm' k porovnání
- předchozí
- 1
- 2
- následující
- předchozí
- 1
- 2
- následující
Kvalitní kuchyňské nože na maso
- Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
- Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
- A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
- Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
- Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
- Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.
Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?
- Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
- Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
- Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
- A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.
V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.























































Telefon: