Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Nože na maso

Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...

Zobrazit více

Produkty

Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife

Cold Steel Kitchen Classic Bining Knife
Cold Steel Bining Knife: je kuchyňský nůž vhodný na vykošťování. Je vyrobený z německé nerezové oceli...

Cold Steel Western Hunter

Cold Steel Western Hunter
Cold Steel Western Hunter s pouzdrem (Commercial Series): je univerzální řeznický nůž do masokombinátů,...

Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern

Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern
Victorinox Sada steakových nožů Swiss Modern: sada dvou steakových nožů s vroubkovaným ostřím pro krájení...

Laguiole DUB123

Laguiole DUB123
Kapesní nůž Laguiole DUB123 – klasický steakový nůž. Čepel nerezová ocel 420 (odpovídá potravinářskému...

Laguiole DUB101

Laguiole DUB101
Kapesní nůž Laguiole DUB101 – velice elegantní steakový nůž na doplnění sady nožů, vyroben s rukojetí...

Laguiole DUB114

Laguiole DUB114
Laguiole je kraj ve Francii, který proslul jako kraj světoznámých nožů s charakteristickým tvarem. Nože...

Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks

Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks
Victorinox Sada na porcování  Wood 2 ks: sada nože a vidličky na porcování a servírování masa. Oba kousky...

Gerber Controller Fillet Salt

Gerber Controller Fillet Salt
Filetovací nůž Controller Fillet Salt Gerber: Filetovací nůž pro rybáře, který vám usnadní práci při...

Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial…

Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial Series): Tuhý nůž na vykosťování od americké firmy Cold Steel....

Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial…

Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial Series): Velmi pružný vykosťovací nůž od americké firmy...

Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)

Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series): Velký řeznický stahovací nůž od americké firmy Cold...

Cold Steel 8" Filetovací nůž (Commercial Series)

Cold Steel 8" Filetovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel 8" Filetovací nůž (Commercial Series): Příprava ryb a jejich filetování, je specifická činnost,...

Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem…

Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series)
Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series): Příprava ryb a jejich filetování, je specifická...

Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž…

Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series): Prohnutý vykosťovací nůž, který slouží především k oddělování...

Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)

Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)
Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series): jedná se o velký zakřivený řeznický nůž, s čepelí o délce...

Cold Steel Sekáček (Commercial Series)

Cold Steel Sekáček (Commercial Series)
Cold Steel Sekáček (Commercial Series): jedná se o robustní, odolný a těžký sekáček na maso, s kovovou...

Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)

Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)
Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series): Nůž je svým tvarem navržený pro k bourání, porcování a vykrajování...

Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž…

Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series): Tuhý vykosťovací nůž s prohnutou čepelí,...

Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen…

Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen Classics)
Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen Classics): Praktická sada 6 steakových nožů s zubatým ostřím,...

Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm

Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm  : je nůž ideální pro filetování ryb jako je losos, pstruh...

Victorinox Nůž filetovací Grand Maître 20 cm

Victorinox Nůž filetovací Grand Maître 20 cm
Victorinox Nůž filetovací Grand Maître 20 cm: je kovaný filetovací nůž. Je určený pro filetování ryb,...

Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a…

Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso
Victorinox Swiss Modern sada kuchařský nůž a vidlička na maso: sada nože a vidličky na porcování masa...

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks vlnkované ostří: nože na krájení steaku...

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou…

Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří
Victorinox Sada steakových nožů 12 cm s dřevěnou rukojetí 2 ks rovné ostří: nože na krájení steaku s...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 15 cm: kuchyňský nůž s čepelí 15 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 22 cm: kuchyňský nůž s čepelí 22 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý Doporučujeme!
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm s kvalitní plastovou...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm a dřevěnou rukojetí z vlašského...

Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm

Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm
Victorinox Nůž kuchařský Wood 22 cm: kuchyňský nůž pro všestranné použití od porcování masa, krájení...

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 16cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyň. Je určený ke...

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 14cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí

Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí
Victorinox Nůž kuchařský 12cm s dřevěnou rukojetí : je univerzální nůž pro každou kuchyňi. Je určený...

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm

Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm
Victorinox Fibrox nůž kuchařský 25cm: je univerzální nůž pro profesionální i amatérské kuchaře. Je určený...

Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm

Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm
Victorinox Grand Maitre Wood rovné ostří 12 cm: je určený pro porcování steaků. Délka čepele je 12 cm....

Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm

Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm
Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm: je nůž na steaky. Bude to jeden z vašich nejpoužívanějších...

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm: je univerzální kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni....

Kvalitní kuchyňské nože na maso

  1. Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
  2. Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
  3. A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
  4. Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
  5. Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
  6. Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.

Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?

  1. Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
  2. Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
  3. Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
  4. A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.

V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.