Přeskočit na kategorie produktů Přeskočit na košík Přeskočit na navigaci
Outdoorový obchod s.r.o. Menu

Nože na maso

Původně řeznické nože postupně rozšiřovaly svou působnost i do profesionálních kuchyní a pak samozřejmě i domácností. Nožů na maso je několik druhů podle činností, na kterou jsou určené. Jsou určené na plátkování masa, filetování, vykosťování, špikování, sekání masa, krájení steaků, ...

Zobrazit více

Produkty

Gerber Tri-Tip Mini Cleaver

Gerber Tri-Tip Mini Cleaver
Gerber Tri-Tip Mini Cleaver: mini sekáček od Amerického výrobce, vhodný do lesa i do kuchyně. Hodí se...

Cold Steel Slock Master

Cold Steel Slock Master
Cold Steel Slock Master: Jedná se o kvalitní nůž na zpracování potravin, jako maso a zelenina. Jeho tvar...

Gerber Zavírací filetovací nůž Controller 6"…

Gerber Zavírací filetovací nůž Controller 6" Folding Fillet Salt
Gerber Zavírací filetovací nůž Controller 6" Folding Fillet Salt: zavírací varianta filetovacího nože...

Gerber Controller Fillet Salt

Gerber Controller Fillet Salt
Filetovací nůž Controller Fillet Salt Gerber: Filetovací nůž pro rybáře, který vám usnadní práci při...

Victorinox Sada kuchařských nožů Wood 3 ks

Victorinox Sada kuchařských nožů Wood 3 ks Doporučujeme!
Victorinox Sada kuchařských nožů Wood 3 ks: sada kvalitních nožů ve třech délkách čepele. Ergonomicky...

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý

Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý Doporučujeme!
Victorinox Kuchařský nůž Swiss Modern 20 cm černý: kuchyňský nůž s čepelí 20 cm s kvalitní plastovou...

Boker Nůž na porcování masa Forge Wood 20 cm

Boker Nůž na porcování masa Forge Wood 20 cm
Boker Nůž na porcování masa Forge Wood 20 cm: nůž vhodný na porcování masa a ryb. Lze ale využít i na...

Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 9 cm

Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 9 cm
Victorinox Nůž na drůbež Fibrox 9 cm: je určený pro krájení drůbežího masa, vykošťování. Délka čepele...

Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife

Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife
Cold Steel Kitchen Classic Steak Knife: je steakový nůž se zubatým ostřím. Je vyrobený z německé nerezové...

Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm

Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm
Victorinox Nůž steakový Swiss Modern 12 cm: je nůž na steaky. Bude to jeden z vašich nejpoužívanějších...

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm

Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm
Victorinox Nůž kuchyňský Swiss Modern 19 cm: je univerzální kuchyňský nůž určený pro práci v kuchyni....

Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks

Victorinox Sada na porcování Wood 2 ks
Victorinox Sada na porcování  Wood 2 ks: sada nože a vidličky na porcování a servírování masa. Oba kousky...

Cold Steel Western Hunter

Cold Steel Western Hunter
Cold Steel Western Hunter s pouzdrem (Commercial Series): je univerzální řeznický nůž do masokombinátů,...

Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial…

Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Tuhý vykosťovací nůž (Commercial Series): Tuhý nůž na vykosťování od americké firmy Cold Steel....

Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial…

Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Pružný vykosťovací nůž (Commercial Series): Velmi pružný vykosťovací nůž od americké firmy...

Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)

Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Velký stahovací nůž (Commercial Series): Velký řeznický stahovací nůž od americké firmy Cold...

Cold Steel 8" Filetovací nůž s pouzdrem…

Cold Steel 8" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series)
Cold Steel 8" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series): Příprava ryb a jejich filetování, je specifická...

Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem…

Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series)
Cold Steel 6" Filetovací nůž s pouzdrem (Commercial Series): Příprava ryb a jejich filetování, je specifická...

Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž…

Cold Steel Pružný prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series): Prohnutý vykosťovací nůž, který slouží především k oddělování...

Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)

Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series)
Cold Steel Scimitar nůž (Commercial Series): jedná se o velký zakřivený řeznický nůž, s čepelí o délce...

Cold Steel Sekáček (Commercial Series)

Cold Steel Sekáček (Commercial Series)
Cold Steel Sekáček (Commercial Series): jedná se o robustní, odolný a těžký sekáček na maso, s kovovou...

Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)

Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series)
Cold Steel Řeznický nůž (Commercial Series): Nůž je svým tvarem navržený pro k bourání, porcování a vykrajování...

Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž…

Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series)
Cold Steel Tuhý prohnutý vykosťovací nůž (Commercial Series): Tuhý vykosťovací nůž s prohnutou čepelí,...

Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen…

Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen Classics)
Cold Steel Set 6 Steakových nožů (Kitchen Classics): Praktická sada 6 steakových nožů s zubatým ostřím,...

Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm

Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm
Wusthof Classic Nůž filetovací na ryby 16 cm  : je nůž ideální pro filetování ryb jako je losos, pstruh...

Wusthof Classic Filetovací nůž 18 cm

Wusthof Classic Filetovací nůž 18 cm
Wusthof Classic Nůž filetovací 18 cm : je nůž ideální pro filetování ryb jako je losos, pstruh nebo kapr....

Wusthof Classic Ikon Nůž filetovací 18 cm

Wusthof Classic Ikon Nůž filetovací 18 cm
Wusthof Classic Ikon Nůž filetovací 18 cm : je filetovací nůž, který použijete pro zpracování ryb, Hodí...

Wusthof Gourmet Nůž filetovací 20 cm

Wusthof Gourmet Nůž filetovací 20 cm
Wusthof Gourmet Nůž filetovací 20 cm : je dlouhý filetovací nůž, který použijete na filetování ryb nebo...

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 16 cm

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 16 cm
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 16 cm : je vykosťovací nůž, který použijete na vyřezávání masa, odřezávání...

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 14 cm

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 14 cm
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 14 cm : je vykosťovací nůž, který použijete na vyřezávání masa, odřezávání...

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 10 cm

Wusthof Classic Nůž vykosťovací 10 cm
Wusthof Classic Nůž vykosťovací 10 cm : je vykosťovací nůž, který použijete na vyřezávání masa, odřezávání...

Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon 14 cm

Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon 14 cm
Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon 14 cm : je kuchyňský vykošťovací nůž, který použijete pro porcování...

Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm

Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm
Wusthof Nůž vykosťovací Classic Ikon Créme 14 cm : je kuchyňský vykošťovací nůž, který použijete pro...

Victorinox Nůž vykosťovací Swiss Classic 15 cm

Victorinox Nůž vykosťovací Swiss Classic 15 cm
Victorinox Nůž vykosťovací Swiss Classic 15 cm: je kuchyňský nůž určený pro vykošťování masa. Čepel je...

Wusthof Nůž na uzeniny Classic Ikon 14 cm

Wusthof Nůž na uzeniny Classic Ikon 14 cm
Wusthof Nůž na uzeniny Classic Ikon 14 cm : je menší nůž se zoubkovanou čepelí, který se hodí pro krájení...

Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm

Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm
Wusthof Nůž na šunku Classic Ikon Créme 16 cm : je kuchyňský nůž, který použijete na krájení masa, šunky,...

Kvalitní kuchyňské nože na maso

  1. Základní nožem na maso je dlouhý a štíhlý nůž, který se hodí na plátkování, očištění nebo porcování masa. Ale využijete ho i na jiné práce, které se masa netýkají. Je to univerzál, který je mnoha kuchaři oblíben.
  2. Další v řadě je relativně specifický tvar, je úzký, špičku má nahoru a je tuhý, jedná se o vykošťovací nůž. Hodí se oddělování masa od kostí. Odřiznutí tuku, oddělování šlach od kvalitního masa. Zúžená čepel zajistí minimální ztráty masa. Mohou být vyosené. Hornošpičaté nebo naopak dolnošpičaté. Hodí se jednak pro řezníka, ale samozřejmě i pro kuchaře.
  3. A velmi podobný, alespoň tvarově, ale je mnohem měkčí a pružnější je filetovací nůž. Ten se hodí hlavně na carpaccio nebo ryby, kdy se musí přizpůsobit tvaru kostí a oddělit maso s minimem odpadu. Dokáže krájet tenké plátky snadno a rychle.
  4. Menší, špičatý nůž se hodí pro čištění masa, jeho proříznutí, ale také špikování masa špekem. Je to špikovací nůž.
  5. Pro maso s většími kostmi se hodí sekáček. Je určený na porcování větších kusů masa včetně kostí. Je to robusní nůž s vyšší hmotností. Čepel je široká. Hodí se pro řezníka, na zabíjačky a podobné aktivity. Co nejzvládne tento speciální řeznický nůž, to dokončí pilka.
  6. Dalším důležitých "masovým" nožem je steakový. Je určený pro řezání steaku tak aby s něj minimálně vytekla šťáva po řezu.

Podle čeho, ale vybrat dobrý nůž na maso, když je na trhu nepřeberná nabídka?

  1. Základem je samozřejmě čepel. Ta dělá většinu ceny nože a musí být hlavně ostrá. Takže musí být vyrobená z vhodné oceli, která má i jiné vlastnosti než je nízká cena. Důležité je aby dobře držela ostří a také aby se dobře brousila. Renomovaní výrobci jako je Boker, Victorinox nebo Cold Steel vždy používá solidní ocel (v dnešní době vždy nerezová).
  2. Další věc je rukojeť. Protože při řezání masa se vždy potkáte s krví, je podle našeho názoru nevhodná dřevěná rukojeť, která je porézní a saje krev. Rukojeť z plastu, pryže, micarty nebo jiných syntetických materiálů je vždy vhodnější. Musí být ergonomická aby se vám dobře řezalo, práce byla jistá a neunavovala vás.
  3. Konstrukce může být různé. Nejlepší nože na maso jsou kované, tedy z jednoho kusu oceli je vytvořena čepel včetně rukojeti a záštity, střenky jsou donýtované. Další možností je full tang konstrukce, kdy ocel prochází po celé rukojeti. Případně čepel končí trnem, který je "obalen" rukojetí.
  4. A pak samozřejmě návrh a vyvážení. U dobře vyváženého nože pociťujete menší únavu, lépe a déle můžete pracovat. Jste si u práce jistější.

V naší nabídce najdete nože na maso Wusthof, Victorinox, Boker a Cold Steel.